apr06

Påskatider!

Kökstankar

Så börjar även detta påskfirande ta slut.. Det har varit en intressant vecka med många galna upptåg!

Det hade sin start på tisdagen - då dottern hade kafferep med allt vad det innebär. Hennes tantvänner kom över på "kaffe" med dopp och lite pyssel. De gjorde egna sockerbitar, spritsade kakor, sådde krasse i äggskalsgubbar och målade påskägg. Det blev mycket skratt då de under tiden skulle hålla sin tantimage.

På onsdagen hade vi liten påskbuffé för barnen på förskolan. De mumsade på allt som vi bjöd på. De var sill, köttbullar, jansson, inkokt lax, ägg, hembakt bröd och mycket därtill. De fick även besök av en härlig påskakärring som var tokig i prickar - därav namnet Pricka (Jag) Lyckades nog skrämma en och en annan unge också.. OOps!

Skärtorsdagen kom.. Vi fixade små godispåsar till alla dörrknackande påskkärringar. Jag målade några barn till kaniner och påskkärringar. Tror nog bestämt att vi fick till Prickas dotter. Jojo minsann!

Långfredag blev vi bortbjudna på fika hos svärföräldrarna. Och visst tar man ALLTID med sig nåt ätbart.. Jag fixade tårta. Enkel sådan, men god. Det slutade med att vi blev ombjudna på knytis till dagen efter. De hade laxen och sillen och vi hade köttbullarna - Så visst!

Påskaftons morgon lagade jag miniköttbullar, rotsaksgratäng, minikroppkakor, sallad och fruktsallad. Vi packade in oss i bilen för att återigen sammansstråla med svärföräldrarna. Blev minst sagt lite trångt med all påskamat i deras lilla husvagn. Men finns det hjärterum..... Mysigt va de! Kvällen avrundades med påskäggsletande i skogen och sällskapsspel - så alla var nöjda.

 

Bilden ovan är från vårt påskfirande hos svärföräldrarna förutom påskkärringen nere i höger hörn, som är Pricka :)

Bilden nedan är ifrån Tantpartyt! 

 

Jag önskar er alla en GLAD PÅSK!