okt20

Bland pumpor och höstgrytor

Kökstankar

En mörkare årstid

Nu när det blir mörkare blir vi matade med höstiga grytor och mustiga viner vartän vi läser det i tidningar eller surfar in bland matportaler och receptbloggar. Visst är det väl härligt hur väder och vind kan påverka hur vi ska äta.

I vårt hem har hänt massor sen den senaste kökstanken. Vi håller på att styla om här hemma. Målar vitt och välkomnar det slitna och lite mer använda prylarna. Modern shabby chic skulle man kunna säga. Äntligen min stil :)

Sen har vi ett annat projekt. Vi håller nämligen på att inreda ett skafferi. Vi får väl se hur det blir.

Snart är det halloween... Så kul! Jag har inte kunnat hålla mig ifrån att köpa en pumpa. Så idag när vi skulle gå bort på kalas gröpte jag ur en pumpa och tog med mig istället för blomma. Blev väldigt uppskattat ;) Det blev även några pumpamuffins också! Jag återkommer med ett recept!

Denna helg har vi tillagat tjälknöl. Pulled pork släng dig i väggen! Denna simpla köttbitt ska ligga i ugnen i minst 23 timmar :O De ni! Ursprungsreceptet säger att tjälknöl ska göras av älgkött, men jag gjorde min på fransyska, vilket blev super! Med en potatis och palsternacksgratäng till så blev det hela en väldigt god söndagsmiddag. Yum! Här finner du receptet ;)

Jag tycker vi har glömt bort vår hederliga husmanskost lite.. så jag ska försöka att lägga in lite goa recept på hemlagade biffar, köttbullar, kålpudding mm. Det är för mig en skön grund att kunna när man ska experimentera i sitt kök för att få fram nya och spännande rätter.

Men nu stundar vila inför imorgon, då det är måndag. 

Tack och hej mormors pastej!