jul17

Sommar Sommar sommar!

Kökstankar

Skönt med sommar... även fast det regnar som det gör just nu ;) Då kan man ju passa på att laga en god gryta eller koka en soppa. För visst äter man enligt vädret? Det gör i allafall vi. Är det soligt och varmt ute så grillar vi oftast eller äter en schysst sallad. Då vill man ju passa på att vara utomhus...för vem vill stå inne i ett varmt kök när solen tittar fram?

Något som är extremt populärt denna sommaren har ju varit pulled pork - dragen gris. Ja man översätter rätten så. Men vad är då pulled pork? Jo, det är långsamt kokt fläskkött. De ska stå mellan 6-9 timmar i ugnen på låg temperatur. Rätten kommer ifrån USA. Vart annars liksom?! Där äter man köttet mellan hamburgerbröd och med coleslaw. Och den är sannolikt kryddad med en rökig och söt bbq-sauce. Men man kan ha den som ett alternativ till tacos. Servera då med guacamole, mjuka tortillas och massor med grönsaker.. Ja, bara fantasin sätter gränser för detta underbart goda köttstycke!

Mitt grundrecept på "pulled pork" finner du HÄR!

I vår familj äter vi mycket asiat-inspirerat. Och då blir det mycket wokat. Sååå gott! Jag har flera nya recept som är åt det hållet.... och fler kommer!

Bilden ovan är köttbullar thaistyle. En favorit här hemma. Och HÄR finns receptet!

Till sist.. i dessa blåbärstider så ska jag tipsa om världens godaste och enklaste blåbärskaka... Alldeles för god att INTE baka.. HÄR finner du receptet. Yum!