Franska maränger med mörk choklad

En typisk fransk maräng vispas kraftigt över sjudande vattenbad,vilket ger sitt blanka yttre med en seg kärna. De blir även vackra att se på och är enklare än vad man tror att göra!

Svårighetsgrad Kostnad
Kategori:  Småkakor Godis Efterrätter  -  Författare:
Tillagningstid: 1t 20m  - 

Ingredienser

För 1 Sats(er) ()

Recipe

  • 3 äggvitor
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414
  • 3 äggvitor
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414
  • 2 dL strösocker
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414
  • 2 dl strösocker
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414
  • 50 gram mörk choklad
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414
  • 50 gram mörk choklad
  • Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/6/matmonstret.se/httpd.www/components/com_yoorecipe/views/recipe/tmpl/recipe.php on line 414

Franska maränger med mörk choklad - Gör så här

    Blir ca 10 stora maränger.
     
    Sätt ugnen på 125 grader.
     
    Häll vitor med sockret i en rostfri bunke. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten.
     
    Vispa med elvisp 5-10 min tills marängen blivit tjock och glansig.
     
    Tag av från värmen och vispa ytterligare 5 min.
     
    Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbadet.
     
    Häll chokladen över marängen och rör försiktigt om lite. De ska inte bli för blandat utan vara strimmigt.
     
    Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 1 timme.