Mazarincupcakes med fransk maräng och blåbärssylt

Supersmarriga cupcakes att dela med sig av! 

Svårighetsgrad Kostnad
Kategori:  Mjuka kakor & vetebröd Efterrätter  -  Författare:
Tillagningstid: 50m  - 

Ingredienser

För 1 Sats(er) ()

Recept

  • 250 gram mjukt smör
  • 250 gram mjukt smör
  • 500 gram riven mandelmassa
  • 500 gram riven mandelmassa
  • 5 ägg
  • 5 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dL vetemjöl

Mazarincupcakes med fransk maräng och blåbärssylt - Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. 
  3. Vänd ned mjölet.
  4. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten till 2/3. Denna smet ger 16st.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna helt. 
  6. Gör den franska marängen enligt detta recept, fast uteslut den mörka chokladen och tillsätt i stället lite blå karamellfärg. Grädda inte marängen. Den ska spritsas på cupcakesen.
  7. Klicka på valfri sylt på cupcakesen. Jag använde blåbärssylt. Spritsa över marängen.