Recept som börjar med M

Mannagrynskaka
  • Tid: 45 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Mannagrynskaka

Smakar lite som ostkaka tyckte mina barn. God och krämig med en smak av vanilj.

Majonnäs - enklast möjliga!
  • Tid: 2 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Majonnäs - enklast möjliga!

Majonnäs är inte så svårt att göra själv! Har du en handmixer så blir det ännu enklare. Se bara till att alla ingredienser har samma temperatur. När man sen har kläm på det så kan man exprimentera med olika sorters senap för olika smak.

Majsknäcke - glutenfritt
  • Tid: 1 timme och 10 minuter
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Majsknäcke - glutenfritt

Jättegott och snabbbakat knäckebröd som dessutom är glutenfritt.

Morotstzatsiki
  • Tid: 20 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Morotstzatsiki

Det är nästan så att jag tycker att morotstzatsiki överglänser den klassiska med gurka.. En ny kul variant på tzatsiki som jag tycker att ni ska prova!

Makaronipudding a la Mannerström
  • Tid: 1 timme
  • Svårighetsgrad: lätt

Makaronipudding a la Mannerström

En av mina största idoler inom matlagning är stjärnkrögaren Leif Mannerström. Detta recept fann jag i en av hans kokböcker och var bara tvungen att provlaga! Givetvis med lyckat resultat och alla, stor som liten blev mätta och belåtna :)

 

Mugcake choklad - Gi/Lchf
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Mugcake choklad - Gi/Lchf

Snabblagat och nyttigt - Mugcakes har blivit jättepopulärt och speciellt för de som följer gi-metoden eller lchf. Denna kaka passar utmärkt som mellanmål eller till fikastunden.

Mjölkfria chokladbollar
  • Tid: 45 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Mjölkfria chokladbollar

Goda chokladbollar helt utan mjölk. Påminner lite om delicatobollarna som man kan köpa i affären.

Mellisbars
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Mellisbars

En god och nötig kaka/bar att ta med ut till picknicken eller i pulkabacken..

Mini-cupcake med smak av citron, jordgubb och fransk maräng
  • Tid: 45min
  • Svårighetsgrad: lätt

Mini-cupcake med smak av citron, jordgubb och fransk maräng

Liten med naggande god. Med frisk syrlighet och med söt sylt och maräng. Som en liten bakelse.. Mums!

Mazarincupcakes med fransk maräng och blåbärssylt
  • Tid: 50min.
  • Svårighetsgrad: medium

Mazarincupcakes med fransk maräng och blåbärssylt

Supersmarriga cupcakes att dela med sig av!

Morotsmuffins
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Morotsmuffins

Idag blev de morötter över från middagen och då gjorde jag lite morotsmuffins. Denna gång med mörkt muscavadosocker. De går givetvis att byta ut sockret mot vanligt strösocker, brun farin eller ljust muscavadosocker. Det mörka muscavadosockret har en lakritston jag gillar. Och som jag tycker kan passa alldeles utmärkt till dessa muffins.

Muffins med med lakritskola
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Muffins med med lakritskola

Jag var bara tvungen att trycka ner en av mina favoritgodisar i muffinssmeten. Och ja, det blev lyckat!!

Mjölkchokladpannacotta med färska hallon och lättvispad grädde
  • Tid: 3tim. 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Mjölkchokladpannacotta med färska hallon och lättvispad grädde

Ljuvaste härlig choklad möter syrliga hallon och len grädde. Mums!

Mums Mums
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Mums Mums

Visst kan man baka egna Mums-Mums... De är ju inte bara gott - dom är ju kalorisnåla också, men bara om man håller sig till att äta en....

Minisemlor
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Minisemlor

Inga krusiduller. Inge specialdietssemlor. En semla ska alltid vara en semla. God och luftig bulle med mycket kardemumma och med den härligt krämiga och söta mandelmassefyllningen och den lättvispade grädden på toppen. Om man inte kan unna sig en riktig semla, så tycker jag att man kan avstå. Eller varför inte göra som jag. Baka minisemlor. Då kan dom som vill, ta en.. eller göra som de allra flesta ta två eller fler...... Här är mitt bästa recept.

[12  >>