Recept som börjar med G

Gino - chokladgratinerad frukt
  • Tid: 30 min

Gino - chokladgratinerad frukt

I en klassisk gino brukar man ha jordgubbar, kiwi och banan. Men man kan ta vilken frukt man vill förstås!

Glutenfri frölimpa
  • Tid: 3,5 timme
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Glutenfri frölimpa

Mååånga ingredienser, men riktigt lätt att baka. En stor sats frölimpa som ger 3 fina bröd. Ett tips är att använda detta bröd till snittar, det är en riktig höjdare. Speciellt med en god röra uppepå :)

Grekiskinspirerade köttbullar i krämig tomatsås
  • Tid: 30 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Grekiskinspirerade köttbullar i krämig tomatsås

Med lite oregano och vitlök.. och vips! så har man en lite mer grekiskinspirerad köttbulle. Och med en härligt krämig tomatsås blir det toppengott! Servera gärna med en god pasta och en tomatsallad till. Yum!

Godaste morotskakan
  • Tid: 60 min
  • Svårighetsgrad: lätt

Godaste morotskakan

En morotskaka "to die for". Saftig, mäktig och jättegod!

Gi-bröd med nötter och russin
  • Tid: 1 timme och 30 min
  • Svårighetsgrad: Väldigt lätt

Gi-bröd med nötter och russin

Jättegod limpa med lågt gi-värde. Ett rör-ihop-bröd som blir väldigt saftigt med många nyttiga ingredienser. Detta recept ger 2 bröd.

Gafflade kardemummakakor
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Gafflade kardemummakakor

Ännu mera kardemumma! Dessa ljuvliga kakor är underbart goda och är enkla att göra!

Gi-pizzadeg med dinkel.
  • Tid: 1tim. 15min.
  • Svårighetsgrad: medium

Gi-pizzadeg med dinkel.

Och visst går det äta pizza fast man äter Gi - Allt handlar om mjöl och toppingen.

Gulaschsoppa på mitt vis
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Gulaschsoppa på mitt vis

Uppkäftigare soppa får man leta efter.. Den är mustig och smakrik som få. Riktig ungersk gulasch görs på grytbitar, paprika och kummin. De är basingredienserna för denna soppa. I min variant har jag lagt till rotselleri och palsternacka för att få en matigare och intensivare soppa. Och för att de ska vara snabbt och enkelt har jag bytt ut grytbitarna mot nötfärs. Dessutom gör jag den med mindre vätska så den blir mer likt en gryta.

Godaste Linssoppan
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Godaste Linssoppan

Detta är min absoluta favoritsoppa.. Både att laga och att äta. Det kan tyckas att ingredienslistan är ofantligt lång, fast om man ser efter så innehåller denna soppa sånt som de allra flesta har hemma. Jag brukar göra mina soppor lite som gryta, för de tycker jag mättar bättre och är lättare för de mindre barnen att äta.

Gott Gi knäcke med pumpakärnor
  • Tid: 1tim 5min
  • Svårighetsgrad: lätt

Gott Gi knäcke med pumpakärnor

Supergott knäcke som blir färdigt i ett nafs! Precis vad jag gillar. Gott till ostbrickan, middagen, frukosten eller kanske bara som snacks. Och detta härliga knäcke bryter man kärleksfullt i lagom bitar. Då blir de sådär extra charmigt! Baka och njut!

Godaste vetefrallan
  • Tid: 2tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Godaste vetefrallan

Nu govänner ska jag lära er ett knep för att få de absolut godaste vetefrallan ni bakat. De blir som de man köper tidigt om morgnarna på lokala bagerier. Luftiga, saftiga och med härlig skorpa! Hemligheten är Manitoba cream - ett vetemjöl med extra mycket vårvete som har en väldigt hög proteinhalt och vilket gör att degen kan binda mer vätska och därmed bli högre och luftigare bröd. Den enda kruxet med detta fantastiska mjöl är att man måste knåda degen väldigt länge, dvs närmare en halvtimme. Men har man en maskin som gör jobbet så räcker en kvart, vilket är minimumtiden. Så knåda på nu!

Gi kladdkaka
  • Tid: 15 min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Gi kladdkaka

God avslutning på en middag.
För vem tycker inte om choklad?