Senaste recepten

Citron och lakritsmuffins
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Citron och lakritsmuffins

Uj.. så hiskeligt goda de här blev då. För alla som gillar kick lakritskola och citron, så kommer detta blir en favoritmuffins. L O V E L Y !

Lätt jordgubbsfluff med hallontopp.
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Lätt jordgubbsfluff med hallontopp.

Denna dessert är både lättfixad, välsmakande och fräsch. Passar en varm sommarkväll efter ett stadigt grillmål.

Rulltårta med krämig citronfyllning.
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Rulltårta med krämig citronfyllning.

Vad hör väl inte ett kafferep till om inte en rulltårta. Nu har jag bakat en med lemoncurd.. Mmmm.. den blev sådär härligt syrlig och god. OM de blir något över spritsa på lättvispad grädde vetja, och toppa med färska bär och man har gjort en liten bakelse! Mumsfillibabba!

Köttbullemacka
  • Tid: 25min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Köttbullemacka

En god klassiker om man har lunch idétorka! Varför inte äta en riktig god och smarrig smörgås.  Jag bakade rågsiktskakor. Toppade med hemgjord rödbetssallad, ett gäng köttbullar, sallad, tomater, gurka och sen tog jag några tag med svartpepparkvarnen över. Mums! Barnen tyckte de blev riktigt smarrigt!

Franska maränger med mörk choklad
  • Tid: 1tim. 20min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Franska maränger med mörk choklad

En typisk fransk maräng vispas kraftigt över sjudande vattenbad,vilket ger sitt blanka yttre med en seg kärna. De blir även vackra att se på och är enklare än vad man tror att göra!

Dumlebrulé
  • Tid: 1tim. 15min.
  • Svårighetsgrad: medium

Dumlebrulé

Godis och efterrätt på samma gång! Kan det bli bättre?! En perfekt efterrätt som man kan förbereda ett par dagar innan gästerna kommer. Förvara dom i en kyl bara.

Korv stroganoff med morot och röd paprika
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Korv stroganoff med morot och röd paprika

Är de något i detta land som vi absolut inte kan få nog av måste det vara korv. Alla äter det. Kanske äter vi det så ofta att vi börjar tröttna på det... Hmm.. I alla fall, denna gång har jag fräschat upp en gammal rätt med enkla knep såsom att tillsätta lite goa och nyttiga grönsaker. Och my, vilken hit den blev.. och även hos barnen :)

Vitt rostebröd
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Vitt rostebröd

Varför gå och köpa rostebröd om man kan baka ett själv?...ok, de vore väl för att man slipper skära brödet då... Men har man bara två avlånga bakformar och ett schysst mjöl kan man skapa lika proffsiga bröd som man hittar hos bagarn. Och detta bröd har få ingredienser, gillas av många och är supergott att rosta ;)

Hybersnabb äppelkaka
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: medium

Hybersnabb äppelkaka

Ok.. i väntan på att ugnen blir varm nog så har du snabbt och lätt vispat ihop ingredienserna till denna hybersnabba äppelkaka. Och ingredienserna har du förmodligen hemma redan.

Gott Gi knäcke med pumpakärnor
  • Tid: 1tim 5min
  • Svårighetsgrad: lätt

Gott Gi knäcke med pumpakärnor

Supergott knäcke som blir färdigt i ett nafs! Precis vad jag gillar. Gott till ostbrickan, middagen, frukosten eller kanske bara som snacks. Och detta härliga knäcke bryter man kärleksfullt i lagom bitar. Då blir de sådär extra charmigt! Baka och njut!

Chokladbollar med vit choklad
  • Tid: 10 min.
  • Svårighetsgrad:

Chokladbollar med vit choklad

Ett riktigt superrecept! Perfekt till barnkalas eller fikastunden...

Havrefrallor
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: lätt

Havrefrallor

Mjuka, luftiga och saftiga bröd. 

Lättbakat och billigt bröd!

Vulkanbröd
  • Tid: 1tim. 40min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Vulkanbröd

Det här brödet bakar jag ofta när jag blir bortbjuden. Jag tycker det är trevligt att ge något som är hembakat. Brukar uppskattas av de flesta. Det går snabbt att göra och blir väldigt gott! Och så är de ju såklart fantastiskt gott också. Namnet har de fått bara för att de blåser upp sig lite ibland och kan se lite vulkanaktiga ut.

Godaste vetefrallan
  • Tid: 2tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Godaste vetefrallan

Nu govänner ska jag lära er ett knep för att få de absolut godaste vetefrallan ni bakat. De blir som de man köper tidigt om morgnarna på lokala bagerier. Luftiga, saftiga och med härlig skorpa! Hemligheten är Manitoba cream - ett vetemjöl med extra mycket vårvete som har en väldigt hög proteinhalt och vilket gör att degen kan binda mer vätska och därmed bli högre och luftigare bröd. Den enda kruxet med detta fantastiska mjöl är att man måste knåda degen väldigt länge, dvs närmare en halvtimme. Men har man en maskin som gör jobbet så räcker en kvart, vilket är minimumtiden. Så knåda på nu!

Gi kladdkaka
  • Tid: 15 min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Gi kladdkaka

God avslutning på en middag.
För vem tycker inte om choklad?

<<  7 8 9 10 11 [1213 14  >>