Senaste recepten

Krämig potatis- och purjolökssoppa
  • Tid: 40 min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Så enkelt.. så gott! Och med ingredienser man ofta har hemma.Här är min variant av denna underbara soppa.

Minisemlor
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Minisemlor

Inga krusiduller. Inge specialdietssemlor. En semla ska alltid vara en semla. God och luftig bulle med mycket kardemumma och med den härligt krämiga och söta mandelmassefyllningen och den lättvispade grädden på toppen. Om man inte kan unna sig en riktig semla, så tycker jag att man kan avstå. Eller varför inte göra som jag. Baka minisemlor. Då kan dom som vill, ta en.. eller göra som de allra flesta ta två eller fler...... Här är mitt bästa recept.

Fattiga kokosriddare med glass och sylt
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Fattiga kokosriddare med glass och sylt

Fattiga kokosriddare med glass och sylt.

Mörk chokladtryffel med rostad hasselnöt och nougat
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Mörk chokladtryffel med rostad hasselnöt och nougat

Jag hittade ett recept i nyaste numret av "Laga Lätt". De hade ett gäng med italien-inspirerade recept och därav bland annat dessa godingar. Men där hette de Baciotryffel. I ursprungsreceptet skulle man inte rosta nötterna, vilket jag tycker förhöjer smaken enormt, så de har jag lagt till i receptet. Och trots att de bara är tisdag så tycker jag att man kan få unna sig en liten munsbit.. för visst är väl mörk choklad nyttigt?

Vegetarisk
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Vegetarisk "fransk" lasagne

Idag blev de vegetarisk lasagne här hemma.. Och de är så ljuvligt gott! Jag lagar min med ratatouille, krämig ostsås och vit fiberpasta. Blir super! Hemligheten bakom en god lasagne är mycket sås och mycket kryddor.

Hemlagad Pasta
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Hemlagad Pasta

För ett tag sen så fyndade jag en manuell pastamaskin.. Den åkte in i skåpet bland alla de andra köksmaskinerna.. Tills idag. Och nu blir de ändring i denna stugan. För nu ska vi göra egen pasta oftare... För svårt är det inte och med lite hjälp är de färdigt på ett kick. Sist men inte minst.. De är ju så mycket godare med hemlagat...

Chokladsufflé
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: avancerat

Chokladsufflé

Ibland kan man bli så vansinnigt sugen på choklad.. i alla fall jag. Hm.. What to do?! Låt oss baka några suffléer till efterrätt denna simpla onsdag... Sist jag gjorde sufflé var nog i restaurangskolan. Och jag kom ihåg att de var sååå svårt... eller hur var de nu.. För idag gick allt vägen och de reste sig fint... De blev härligt kakiga på utsidan och alldeles förföriskt kladdig och gossig på insidan. Helt perfekt!

Creme brulée med mörk choklad
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Creme brulée med mörk choklad

Om man gillar mörk choklad då älskar man denna efterrätt... Den smälter i munnen och med den knäckiga toppen.. OH MY GOD.. är man i himlen för en stund.. Den passar efter en lättare middag eftersom den är otroligt mäktig.

Kassler med pizzasmak
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: medium

Kassler med pizzasmak

God vardagsmat fixat på ett kick! För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt!.. Och helst ska de vara supergott också. Sen ska de falla barnen i smaken.. Och ni som har barn förstår nog vad jag menar.. Inte så lätt. Servera denna rätt med antingen ris eller ett gott potatismos. Och givetvis sallad förstås!

Godaste Linssoppan
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Godaste Linssoppan

Detta är min absoluta favoritsoppa.. Både att laga och att äta. Det kan tyckas att ingredienslistan är ofantligt lång, fast om man ser efter så innehåller denna soppa sånt som de allra flesta har hemma. Jag brukar göra mina soppor lite som gryta, för de tycker jag mättar bättre och är lättare för de mindre barnen att äta.

Helstekt fläskfilé med baconris och krämig örtsås.
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: lätt

Helstekt fläskfilé med baconris och krämig örtsås.

Helstekt fläskfilé med baconris och krämig örtsås.

Sverigebakelser
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Sverigebakelser

Hipp Hipp Hurra.... Det är sveriges nationaldag! Klart att vi ska fira detta. Och självklart med det som jag är bäst på ;). Baka något smarrigt och sött såklart! Idag blev det ett gäng med sverigebakelser. En mördegsbotten med fläderkräm uppepå och toppad med härliga söta jordgubbar. Gott Gott!

Citronpannacotta med laritsgelé
  • Tid: 20min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Citronpannacotta med laritsgelé

Jag har alltid varit så himmelens svag för kombon citron och lakrits.. Sååå gudomligt gott ju ;). Så nu har jag testat att göra en dessert av av dessa. Funkar klockers och blev jättegott! Barnen tyckte väl sådär.. Men desto mer till oss vuxna.

Brunchplättar med fruktsallad
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad:

Brunchplättar med fruktsallad

Bakpulvret gör att dessa plättar reser sig en aning och blir lite tjockare än vanliga plättar.Och med en härlig fruktsallad till så är de lagom som lunch en varm sommardag..Eller varför inte packa ner dessa i picknickkorgen till stranden...

Baconlindade kycklingrullar med bakad potatis och persiljesmör
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Baconlindade kycklingrullar med bakad potatis och persiljesmör

Okey.. här kommer en rätt som kräver lite bök och stök. De ska skäras, fyllas, viras och kryddas. Fördelen med denna rätt är att allt ska ner i samma form. Och de är ju bra! Mycket örter, kryddor, olivolja och smör. Yammie! Servera gärna med kall örtsås till.

<<  6 7 8 9 10 [1112 13 14  >>