Senaste recepten

Lakritsparfait
  • Tid: 4tim. 20min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Lakritsparfait

Jag älskar lakrits! Åååå de är sååå gott! Så i helgen bestämde jag mig för att göra lakritsparfait. En mix av både sött och salt på en å samma gång.

Smörkräm
  • Tid: 15min.
  • Svårighetsgrad:

Smörkräm

Smörkräm att till exempel dekorera muffins och tårtor med.

Mums Mums
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Mums Mums

Visst kan man baka egna Mums-Mums... De är ju inte bara gott - dom är ju kalorisnåla också, men bara om man håller sig till att äta en....

Lussekatter
  • Tid: 2tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Lussekatter

Enligt tradition, så har även vi bakat lite lussekatter inför Lucia. Jag bakar alltid mina med kesella och vetemjöl special, för då blir de extra saftiga och goda ;)

Bakad potatis med krämig rostbiffsröra
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Bakad potatis med krämig rostbiffsröra

Jättegod röra med rostbiff som är snabblagat och passar ypperligt till lunch. Till och med barnen tyckter det är gott!

Polkagrisdröm
  • Tid: 3tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Polkagrisdröm

Den här efterrätten har jag hittat i ICA:s bok "Sveriges nya landskapsrätter". Den är enkel att göra och kan även förberedas ifall man har många gäster att göra till. I originalreceptet är de ingen pepparmintsolja eller hushållsfärg, så de har jag själv lagt till..

Citron och marängpaj
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Citron och marängpaj

När jag blir riktigt trött blir jag även riktigt baksugen... Hmm.. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen. Jag har länge varit sugen på citronpaj. En sån där riktigt syrlig en med sötsliskig maräng uppepå.. Resultatet blev denna enkla och goda paj. Baka och njut! För de gjorde jag.

Hallonmousse på browniebotten
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: medium

Hallonmousse på browniebotten

Denna kakan kan man nästan få cravings efter. Den har allt. Bär, choklad, nötter, godis.. originalreceptet är taget ur tidningen "Elle mat och Vin". Passar som dessert efter en lättare middag.. För mäktig är den.. men ack så god...

Krämig potatis- och purjolökssoppa
  • Tid: 40 min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Så enkelt.. så gott! Och med ingredienser man ofta har hemma.Här är min variant av denna underbara soppa.

Minisemlor
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Minisemlor

Inga krusiduller. Inge specialdietssemlor. En semla ska alltid vara en semla. God och luftig bulle med mycket kardemumma och med den härligt krämiga och söta mandelmassefyllningen och den lättvispade grädden på toppen. Om man inte kan unna sig en riktig semla, så tycker jag att man kan avstå. Eller varför inte göra som jag. Baka minisemlor. Då kan dom som vill, ta en.. eller göra som de allra flesta ta två eller fler...... Här är mitt bästa recept.

Fattiga kokosriddare med glass och sylt
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Fattiga kokosriddare med glass och sylt

Fattiga kokosriddare med glass och sylt.

Mörk chokladtryffel med rostad hasselnöt och nougat
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Mörk chokladtryffel med rostad hasselnöt och nougat

Jag hittade ett recept i nyaste numret av "Laga Lätt". De hade ett gäng med italien-inspirerade recept och därav bland annat dessa godingar. Men där hette de Baciotryffel. I ursprungsreceptet skulle man inte rosta nötterna, vilket jag tycker förhöjer smaken enormt, så de har jag lagt till i receptet. Och trots att de bara är tisdag så tycker jag att man kan få unna sig en liten munsbit.. för visst är väl mörk choklad nyttigt?

Vegetarisk
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Vegetarisk "fransk" lasagne

Idag blev de vegetarisk lasagne här hemma.. Och de är så ljuvligt gott! Jag lagar min med ratatouille, krämig ostsås och vit fiberpasta. Blir super! Hemligheten bakom en god lasagne är mycket sås och mycket kryddor.

Hemlagad Pasta
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Hemlagad Pasta

För ett tag sen så fyndade jag en manuell pastamaskin.. Den åkte in i skåpet bland alla de andra köksmaskinerna.. Tills idag. Och nu blir de ändring i denna stugan. För nu ska vi göra egen pasta oftare... För svårt är det inte och med lite hjälp är de färdigt på ett kick. Sist men inte minst.. De är ju så mycket godare med hemlagat...

Chokladsufflé
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: avancerat

Chokladsufflé

Ibland kan man bli så vansinnigt sugen på choklad.. i alla fall jag. Hm.. What to do?! Låt oss baka några suffléer till efterrätt denna simpla onsdag... Sist jag gjorde sufflé var nog i restaurangskolan. Och jag kom ihåg att de var sååå svårt... eller hur var de nu.. För idag gick allt vägen och de reste sig fint... De blev härligt kakiga på utsidan och alldeles förföriskt kladdig och gossig på insidan. Helt perfekt!

<<  6 7 8 9 10 [1112 13 14  >>