Senaste recepten

Citron och basilikafisk
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: medium

Citron och basilikafisk

Den här rätten har jag gjort ett par gånger på förkolan där jag jobbar. Alltid med lika goda omdömen. I hemmen äts alldeles för lite fisk... Kan de vara bristen på kunskap inom tillagningen eller har man gett sig dän på att man inte gillar fisk. Jag tror att man fått skräckfisk från skoltiderna.. de har nog satt sina spår tyvärr... Hoppas de ändrar sig och att man börjar laga mer fisk. De är ju både nyttigt och bra för ekologin ;)

Kardemummamuffins med päron
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Kardemummamuffins med päron

Å.. jag älskar kardemumma! De är min absoluta favoritkrydda. I alla fall när de gäller i bakverk... Såklart används hel kardemumma som mortlas - då får man en helt annan och god smak än om man kör på färdigmalen. Så de är ett tips! I dessa muffins är de både kardemumma i smeten och i strösslet. Mycket kardemumma det!

Gafflade kardemummakakor
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Gafflade kardemummakakor

Ännu mera kardemumma! Dessa ljuvliga kakor är underbart goda och är enkla att göra!

Dinkelsnäckor
  • Tid: 2 tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Dinkelsnäckor

Ni måste tror att jag är helt galen i dinkelmjöl! A jo.. de är jag nog. Dels för att de blir så gott och så är de ju aningen hälsosammare än vanligt vetemjöl. Här kommer ett toppenrecept på kanelbullar med dinkelsikt.

Dinkelmuffins med jätteblåbär
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Dinkelmuffins med jätteblåbär

Hmm.. kan man baka muffins med mitt favvomjöl, dinkel? Jorå, de går. Och gott blev det! Dessa får hamna i barnens picknickväska till förskolan

Gi-pizzadeg med dinkel.
  • Tid: 1tim. 15min.
  • Svårighetsgrad: medium

Gi-pizzadeg med dinkel.

Och visst går det äta pizza fast man äter Gi - Allt handlar om mjöl och toppingen.

Smältrabarber
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Smältrabarber

Visst är de väl ett sant vårtecken när rabarbern börjar visa sig i våra trädgårdar. Min favorit heter Elisabeth och är vackert röd och väldigt god. Den odlar jag i vår trädgård. Men de har varit en lång vinter och den lär få väntas att plockas på ett tag. I väntan på den handlade jag rabarber i affären... Kunde inte motstå än att den landade i vår matkorg. Och var är väl godare än de enklaste möjliga, smältrabarber. MMMmmm så gott! Och snabbfixat. Perfekt

Saftiga tigermuffins
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Saftiga tigermuffins

Dessa muffins blir härligt saftiga och stora. Jag använde mig av en stor muffinsform, men de går lika väl att baka i små muffinsformar. Korta bara ner gräddingstiden ett par minuter. Kolla med sticka. De ska precis blivit torra, då är de perfekta!

Lättbakad Sirapslimpa
  • Tid: 3tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Lättbakad Sirapslimpa

Bakar man dessa bröd i avlånga brödformar så blir de väldigt likt de fina bröden som man köper i affären.. fast å andra sidan bättre med tanke på alla E-nummer som finns i köpebröd.

Brytbröd
  • Tid: 1tim. 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Brytbröd

Visst är de väl fint att kunna sätta fram ett sånt här fint bröd när man får gäster. Vill man kan man ju tillsätta lite färska örter, soltorkade tomater, oliver, ost eller något annat man gillar. Men denna gång fick de bli naturellt.. Sen hade vi en smaksatt färskost vid sidan av istället.

Lätt blåbärspaj med dinkel
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Lätt blåbärspaj med dinkel

Enkel blåbärspaj att göra när man har bråttom. Och jag som är dinkelfreak använde förstås dinkelsikt, men de går lika bra med vanligt vetemjöl förstås.

Blåbärsplättar med turkisk yoghurt och dinkel
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Blåbärsplättar med turkisk yoghurt och dinkel

Bästa tiden är när våra skogar fylls av härliga bär och fina svampar. Dessa plättar gjorde jag efter en tur med barnen på blåbärsplockning. Perfekt som efterrätt eller mellanmål!

Baklava
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Baklava

Ååååå äntligen! Äntligen har jag fått lära mig att göra baklava. De är en oanständigt söt och kaloririk, turkisk kaka. Väldigt speciellt bakverk som helst avnjuts till starkt kaffe. Jag har fått detta recept av en tjej på jobbet. Tack Kani

Gulaschsoppa på mitt vis
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Gulaschsoppa på mitt vis

Uppkäftigare soppa får man leta efter.. Den är mustig och smakrik som få. Riktig ungersk gulasch görs på grytbitar, paprika och kummin. De är basingredienserna för denna soppa. I min variant har jag lagt till rotselleri och palsternacka för att få en matigare och intensivare soppa. Och för att de ska vara snabbt och enkelt har jag bytt ut grytbitarna mot nötfärs. Dessutom gör jag den med mindre vätska så den blir mer likt en gryta.

Härligt busiga polkagrismaränger
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Härligt busiga polkagrismaränger

Dessa maränger blir alltid en hit när de serveras! Jag har även gjort dessa med lika mycket mortlade turkiskpepparkarameller och de blir också toppen! Då har jag även blandat i lite grön karamellfärg istället för röd. De är inte bara goda utan även dekorativa på fikabordet

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13 14  >>