Senaste recepten

Lättbakad Sirapslimpa
  • Tid: 3tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Lättbakad Sirapslimpa

Bakar man dessa bröd i avlånga brödformar så blir de väldigt likt de fina bröden som man köper i affären.. fast å andra sidan bättre med tanke på alla E-nummer som finns i köpebröd.

Brytbröd
  • Tid: 1tim. 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Brytbröd

Visst är de väl fint att kunna sätta fram ett sånt här fint bröd när man får gäster. Vill man kan man ju tillsätta lite färska örter, soltorkade tomater, oliver, ost eller något annat man gillar. Men denna gång fick de bli naturellt.. Sen hade vi en smaksatt färskost vid sidan av istället.

Lätt blåbärspaj med dinkel
  • Tid: 1tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Lätt blåbärspaj med dinkel

Enkel blåbärspaj att göra när man har bråttom. Och jag som är dinkelfreak använde förstås dinkelsikt, men de går lika bra med vanligt vetemjöl förstås.

Blåbärsplättar med turkisk yoghurt och dinkel
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Blåbärsplättar med turkisk yoghurt och dinkel

Bästa tiden är när våra skogar fylls av härliga bär och fina svampar. Dessa plättar gjorde jag efter en tur med barnen på blåbärsplockning. Perfekt som efterrätt eller mellanmål!

Baklava
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Baklava

Ååååå äntligen! Äntligen har jag fått lära mig att göra baklava. De är en oanständigt söt och kaloririk, turkisk kaka. Väldigt speciellt bakverk som helst avnjuts till starkt kaffe. Jag har fått detta recept av en tjej på jobbet. Tack Kani

Gulaschsoppa på mitt vis
  • Tid: 45min.
  • Svårighetsgrad: medium

Gulaschsoppa på mitt vis

Uppkäftigare soppa får man leta efter.. Den är mustig och smakrik som få. Riktig ungersk gulasch görs på grytbitar, paprika och kummin. De är basingredienserna för denna soppa. I min variant har jag lagt till rotselleri och palsternacka för att få en matigare och intensivare soppa. Och för att de ska vara snabbt och enkelt har jag bytt ut grytbitarna mot nötfärs. Dessutom gör jag den med mindre vätska så den blir mer likt en gryta.

Härligt busiga polkagrismaränger
  • Tid: 1tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Härligt busiga polkagrismaränger

Dessa maränger blir alltid en hit när de serveras! Jag har även gjort dessa med lika mycket mortlade turkiskpepparkarameller och de blir också toppen! Då har jag även blandat i lite grön karamellfärg istället för röd. De är inte bara goda utan även dekorativa på fikabordet

Lakritsparfait
  • Tid: 4tim. 20min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Lakritsparfait

Jag älskar lakrits! Åååå de är sååå gott! Så i helgen bestämde jag mig för att göra lakritsparfait. En mix av både sött och salt på en å samma gång.

Smörkräm
  • Tid: 15min.
  • Svårighetsgrad:

Smörkräm

Smörkräm att till exempel dekorera muffins och tårtor med.

Mums Mums
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Mums Mums

Visst kan man baka egna Mums-Mums... De är ju inte bara gott - dom är ju kalorisnåla också, men bara om man håller sig till att äta en....

Lussekatter
  • Tid: 2tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: medium

Lussekatter

Enligt tradition, så har även vi bakat lite lussekatter inför Lucia. Jag bakar alltid mina med kesella och vetemjöl special, för då blir de extra saftiga och goda ;)

Bakad potatis med krämig rostbiffsröra
  • Tid: 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Bakad potatis med krämig rostbiffsröra

Jättegod röra med rostbiff som är snabblagat och passar ypperligt till lunch. Till och med barnen tyckter det är gott!

Polkagrisdröm
  • Tid: 3tim. 30min.
  • Svårighetsgrad: lätt

Polkagrisdröm

Den här efterrätten har jag hittat i ICA:s bok "Sveriges nya landskapsrätter". Den är enkel att göra och kan även förberedas ifall man har många gäster att göra till. I originalreceptet är de ingen pepparmintsolja eller hushållsfärg, så de har jag själv lagt till..

Citron och marängpaj
  • Tid: 2tim.
  • Svårighetsgrad: medium

Citron och marängpaj

När jag blir riktigt trött blir jag även riktigt baksugen... Hmm.. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen. Jag har länge varit sugen på citronpaj. En sån där riktigt syrlig en med sötsliskig maräng uppepå.. Resultatet blev denna enkla och goda paj. Baka och njut! För de gjorde jag.

Hallonmousse på browniebotten
  • Tid: 40min.
  • Svårighetsgrad: medium

Hallonmousse på browniebotten

Denna kakan kan man nästan få cravings efter. Den har allt. Bär, choklad, nötter, godis.. originalreceptet är taget ur tidningen "Elle mat och Vin". Passar som dessert efter en lättare middag.. För mäktig är den.. men ack så god...

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13 14  >>